Blockchain en huurrecht

Blockchain en huurrecht 903 1199 Michiel van Eersel

“De oorsprong van de blockchaintechnologie is gelegen in de wens om op een veilige manier alternatief geld (‘peer to peer electronic cash’ofwel ‘cryptocurrencies’) te creëren. Daarmee zou het mogelijk worden om buiten het bancaire stelsel om te betalen. Inmiddels vormt deze technologie de basis voor allerlei innovaties in het verrichten van bedrijfshandelingen zoals het aangaan van (huur)overeenkomsten en het leveren van activa, waaronder ook vastgoed. De technologie is daarmee relevant voor het huurrecht.”

Aldus de introductie van een artikel in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte van december 2018 van mr. Michiel van Eersel en mr. Annemarije Schoonbeek. Het artikel ‘Blokchain en huurrecht’ is een bewerking van de presentatie die zij gaven tijdens de Conferentie Huurrecht Bedrijfsruimte op 11 oktober 2018 onder de titel: ‘Blockchain: vertrouwen te huur‘.

Als u nog niet te maken heeft met blockchain is dat, ons inziens, slechts een kwestie van tijd. We raden dan ook aan om de ontwikkelingen te volgen en de kansen en mogelijkheden te onderzoeken. Eén ding staat namelijk wel vast: blockchain and smart contracts are here to stay!

Klik om het hele artikel ‘Blockchain en huurrecht‘ te lezen.