MARATHONSCHRIJVERS GEZOCHT!

MARATHONSCHRIJVERS GEZOCHT! 150 150 Tineke Pals

op 10 december 2016!

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden over de hele wereld op 10 december. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Met succes. Gevangenen komen vrij, foltering stopt en onderdrukkende wetten worden aangepast. En mensen voelen zich enorm gesteund. De woorden van Albert Woodfox uit Amerika tonen hoe belangrijk dat is: ‘De berichtjes vanaf de andere kant van de gevangenismuur vormden een enorme bron van kracht voor mij in mijn voortdurende strijd voor vrijheid.’

Doe dit jaar ook mee. Schrijf tegen onrecht!

Kom op zaterdag 10 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar het kantoor van Borg advocaten aan de Brediusweg 55 in Bussum en schrijf mee aan de hand van voorbeeldbrieven of schrijf je eigen brief (Een voorbeeldbrief overschrijven duurt ongeveer 10 minuten).

Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 101.892 handgeschreven brieven verstuurd. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Yecenia Armenta uit Mexico, die na de Schrijfmarathon van vorig jaar vrijkwam, liet ons weten: ‘Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het voelt fantastisch’. Armenta was zwaar gemarteld om haar een moord te laten ‘bekennen’.

Ook dit jaar schrijven we weer voor mensen als Yecenia Armenta die onze steun hard nodig hebben.

Doe ook mee!