Over Ina Brouwer,
advocaat

Ina Brouwer begon haar carrière als advocaat in Groningen en was vervolgens jarenlang lid van het parlement en topambtenaar bij het Ministerie van SZW. Zij deed internationale ervaring op als vertegenwoordiger van Nederland bij de VN en de EU.

Sinds haar herintreding als advocaat – in 2014 – specialiseert zij zich in het privacyrecht, het auteursrecht en vraagstukken van intellectueel eigendom. Zij heeft veel ervaring met de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en procedeert op dit terrein zowel bij de Autoriteit Persoonsgegevens als bij de civiele rechter. Zowel inbreuk op de AVG als het beroep op vergetelheid staan hierbij centraal.

Daarnaast wordt zij regelmatig ingeschakeld op het terrein van zorgverzekeringsrecht, bij bestuurlijke kwesties en medezeggenschap in de zorg. (WMCZ).

Specialisaties

Ina Brouwer schreef enkele boeken en volgt met grote interesse de Europese en nationale ontwikkelingen in het auteursrecht, het merkenrecht, de privacy en het intellectueel eigendom. De Europese rechtspraak ( EVRM) is vaak toonaangevend. Ze adviseert en procedeert regelmatig op deze terreinen.

Daarnaast is zij EU-expert Equal Rights en lid van de Commissie Buitenland van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Neem contact op

Vanuit haar veelzijdige achtergrond is Ina uitstekend in staat juridische scherpte te koppelen aan de praktische vragen van de huidige generatie auteurs, makers, bestuurders en ondernemers. Zij komt graag met u in contact.

T +31 (0)35 24 00 370
brouwer@borg-advocaten.nl

Profiel addvocaat Ina Brouwer