Over Ina Brouwer,
advocaat

Ina Brouwer begon haar carrière als advocaat in Groningen en was vervolgens jarenlang werkzaam in de publieke sector. Ze was o.a. lid van het parlement en topambtenaar bij het Ministerie van SZW. Zij heeft internationale ervaring als vertegenwoordiger van Nederland bij de VN en de EU.

Sinds haar herintreding als advocaat – in 2014 – benut Ina Brouwer haar bestuurlijke ervaringen in juridische geschillen bij overheid en ondernemingen. Zij specialiseert zich in privacy-vraagstukken, de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ook heeft zij kennis op het gebied van intellectueel eigendom, auteursrecht en governance-vraagstukken.

Daarnaast wordt zij regelmatig ingeschakeld op het terrein van het onderwijsrecht en de zorg, zowel bij juridische kwesties in bestuurlijke verhoudingen als inzake de medezeggenschap (WMCZ).

Specialisaties

Ina Brouwer schreef enkele boeken en volgt met grote interesse de Europese en nationale ontwikkelingen in het auteursrecht, het merkenrecht, de privacy en het intellectueel eigendom. Ze adviseert en procedeert regelmatig op deze terreinen.

Daarnaast is zij EU-expert Equal Rights en lid van de Commissie Buitenland van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Neem contact op

Vanuit haar veelzijdige achtergrond is Ina uitstekend in staat juridische scherpte te koppelen aan de praktische vragen van de huidige generatie bestuurders en ondernemers. Zij komt graag met u in contact.

T +31 (0)35 24 00 370
brouwer@borg-advocaten.nl

Profiel addvocaat Ina Brouwer