Over Ingrid Morrema, advocaat

Ingrid Morrema is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in het Nederlands Recht, richting privaatrecht. Sinds 2000 heeft zij jaren werkervaring opgebouwd op zowel civielrechtelijk als bestuursrechtelijk gebied. Zij is haar carrière gestart bij het Haagse advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Daarna heeft zij enkele jaren voor de Amsterdamse politie gewerkt, waarna zij advocaat is geworden bij het Amsterdamse kantoor Kennedy Van der Laan. Vervolgens heeft zij zich specifiek toegelegd op de zorg. Zo is zij als advocaat verbonden geweest aan Beer advocaten en heeft zij enkele jaren gewerkt bij beide grote academische ziekenhuizen in Amsterdam, voordat ze bij Borg-advocaten aantrad.

Specialisaties

Gezondheidszorg

Ingrid is door haar zowel civielrechtelijke als bestuursrechtelijke achtergrond breed inzetbaar. Tegelijkertijd heeft zij zich gespecialiseerd in de gezondheidszorg, waar beide rechtsgebieden samenkomen. Zo heeft zij ruime ervaring met gezondheidsrecht en contractenrecht op het gebied van life sciences, medisch-wetenschappelijk onderzoek, samenwerkingen en ICT in de zorg, zoals e-health en de ontwikkeling van medische apps. Daarbij speelt intellectueel eigendom een grote rol. Verder legt zij zich toe op zaken over schending van wetenschappelijke integriteit, aansprakelijkheid en medisch tuchtrecht.

Privacy

Binnen het privacyteam van Borg Advocaten houdt Ingrid zich met name bezig met medische gegevens en privacy op het terrein van de gezondheidszorg. Zo is zij goed ingewijd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot geneeskundige behandeling en medisch-wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Ook gaat haar aandacht uit naar e-health, ICT in de zorg en medische toepassingen en gegevensbescherming in dat kader.

Asbest

Binnen het asbestteam van Borg Advocaten richt Ingrid zich in het bijzonder op de civiele praktijk. Daarbij kan gedacht worden aan asbestsanering, schade en aansprakelijkheid.

Rechtsgebieden:

Gezondheidsrecht, contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht, e-health, life sciences, farma
aansprakelijkheidsrecht, asbest, privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

Neem contact op

Ingrid staat zowel bedrijven als (overheids-) organisaties en particulieren met raad en daad bij en houdt er een gedegen maar toegankelijke no-nonsense-aanpak op na.
Heeft u een vraag op één van bovenstaande gebieden, bel of mail haar gerust.

T +31 (0)35 24 00 370
M +31 (0)6 83 262 035

morrema@borg-advocaten.nl

advocaat Ingrid Morrema