Over Pieter Huisman, advocaat

Pieter Huisman is na een verblijf in de rechterlijke macht van elf jaar in 2006 teruggekeerd in de advocatuur. Hij is actief op het terrein van onderneming en overheid op het grensgebied van bestuursrecht (inclusief omgevingsrecht), strafrecht en onderdelen van civiel recht. Hij is gericht op branchegebonden regelgeving in asbestsanering, bouw, milieu en transport.

Specialisaties

Pieter Huisman is zeer ervaren op het terrein van de Wet Bibob. Hij adviseert gemeentelijke overheden op het gebied van Bibob, openbare orde, Drank en Horecawet en coffeeshopbeleid. Hij staat met name ondernemingen bij in fiscaal, financieel, economisch en milieustrafrecht (waaronder EVOA).

Hij is actief in het tuchtrecht voor advocaten, notarissen, accountants en BIG-geregistreerden. Pieter Huisman is raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Neem contact op

Vanuit zijn lange ervaring is Pieter Huisman een zeer geschikte advocaat voor u als ondernemer of voor overheden. Hij komt graag met u in contact.

T +31 (0)35 24 00 370
huisman@borg-advocaten.nl

Profiel advocaat Pieter Huisman