Over Pieter Huisman, advocaat

Pieter Huisman is al lange tijd als advocaat werkzaam op het gebied van bestuurs-, straf- en civielrecht. Hij treedt op voor ondernemingen en instellingen die te maken hebben met branche gebonden regelgeving zoals:

  • Zorg- en welzijnsinstellingen;
  • Asbestsaneerders (SC530/540 en Bouw cao);
  • RDW-erkenninghouders en
  • Ondernemingen in de afvalverwerking of recycling.

Specialisaties

Pieter Huisman adviseert ondernemingen en overheden op het terrein van de Wet Bibob – welke zich behalve op de horeca – ook richt op vastgoedtransacties, milieu, bouw en transport.

Pieter is zeer ervaren op het terrein van fiscaal, financieel, economisch en milieu strafrecht (EVOA). Via het milieurecht heeft hij – na de Grotius opleiding – ook het omgevingsrecht aan zijn expertises toegevoegd en behandelt hij deze zaken samen met Solange Drieshen. Daarnaast werkt hij veel in het tuchtrecht voor accountants, advocaten, notarissen en BIG-geregistreerden.

Nevenactiviteiten

Pieter Huisman is plaatsvervangend voorzitter bij het Regionaal Medisch Tuchtcollege te Groningen en voorzitter van de Tuchtrechtcommissie Stichting Het Nederlands Register voor Seksuologie.

Neem contact op

Vanuit zijn lange ervaring is Pieter een zeer geschikte advocaat voor u als ondernemer of voor overheden. Hij komt graag met u in contact.

T +31 (0)35 24 00 370
huisman@borg-advocaten.nl

Profiel advocaat Pieter Huisman