Omgevingsrecht en milieurecht

Het inschakelen van een advocaat omgevingsrecht kan verstandig zijn wanneer u een boom wilt kappen of plannen heeft om uw woning uit te bouwen. Heeft u een onderneming en wilt u uitbreiden of nieuwe activiteiten ontplooien binnen uw inrichting? In veel gevallen heeft u dan een omgevingsvergunning nodig. Onze advocaat omgevingsrecht kan u daarbij helpen, voor zowel ondernemers áls particulieren.

Het belang van een advocaat omgevingsrecht

In de praktijk blijkt dat het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning niet eenvoudig is. Er zijn namelijk veel algemene indieningsvereisten waar uw aanvraag aan moet voldoen.

Daar komt bij dat de gemeente in veel gevallen aanvullende voorwaarden stelt aan het indienen van een aanvraag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel aanvragen sneuvelen of op de plank blijven liggen bij de indiener of vergunningverlener.

Onze advocaten omgevingsrecht en milieurecht zien vaak dat een afwijking van een bestemmingsplan noodzakelijk is om een bepaalde activiteit te kunnen realiseren.

Wij kunnen door onze kennis op het brede terrein van het ruimtelijk ordeningsrecht en via onze contacten met onderzoeksbureaus zorgen voor een snelle afwikkeling van procedures.

“Wij zijn het tegengekomen dat het een onderneming niet was toegestaan bepaalde goederen of stoffen op te slaan of aanwezig te hebben. Of dat het niet was toegestaan op een bedrijventerrein werknemers te huisvesten. Of dat het een particulier niet was toegestaan een kantoor aan huis te vestigen.

In deze gevallen kan vaak met een snelle wijziging van het bestemmingsplan én goede communicatie met de buurt het probleem worden opgelost. Daarvoor is samenwerking met de gemeente noodzakelijk. Makkelijk is het vaak niet, mogelijk is het meestal wel”.

Advocaat omgevingsrecht en milieurecht Pieter Huisman, Borg advocaten

Vraag het onze specialisten

Heeft u een omgevingsvergunning nodig?
Vraag advies aan onze advocaat omgevings- en milieurecht.

Aanmelden kennis-update

Meld u aan en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Onze omgevingsrecht specialisten

Het onderwerp omgevingsrecht en milieurecht kenmerkt zich door de samenkomst van meerdere rechtsgebieden. Onze advocaten zijn thuis in deze rechtsgebieden.

Pieter Huisman
Advocaat omgevingsrecht

Solange Drieshen advocaatSolange Drieshen
Advocaat omgevingsgrecht