Privacy

Toestemming in de medische sfeer

Toestemming in de medische sfeer 1920 1281 Ina Brouwer

Mogen de gegevens van een patiënt in een huisartsenpraktijk door alle zorgverleners worden ingezien? Dit was de vraag…

lees meer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer 1280 1280 Ina Brouwer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer Ieder mens maakt fouten. Belangrijk is dat men hier verantwoording over aflegt en…

lees meer

Openbaarmaking gegevens medische beroepsbeoefenaar alleen bij uitzondering

Openbaarmaking gegevens medische beroepsbeoefenaar alleen bij uitzondering 1920 1080 Pieter Huisman

Als de tuchtrechter een medische beroepsbeoefenaar een maatregel oplegt vindt de openbaarmaking van deze maatregel plaats door publicatie…

lees meer

Wat is een verwerkersovereenkomst?

Wat is een verwerkersovereenkomst? 1920 1280 Ina Brouwer

In het derde deel van onze bloggenreeks gaan wij in op de verwerkersovereenkomst. Bent u als verwerker of…

lees meer

2300 Datalekken! Autoriteit Persoonsgegevens zoekt de publiciteit

2300 Datalekken! Autoriteit Persoonsgegevens zoekt de publiciteit 150 150 Ina Brouwer

Gisteravond bracht het programma Nieuwsuur een interview met Aleid Wolfsen, voorzitter AP, over de 2300 gemelde datalekken in…

lees meer

Organisaties slecht voorbereid op nieuwe privacywetgeving, zo blijkt uit PwC onderzoek

Organisaties slecht voorbereid op nieuwe privacywetgeving, zo blijkt uit PwC onderzoek 150 150 Ina Brouwer

Slechts 58 procent van organisaties uit verschillende sectoren heeft de Meldplicht Datalekken, die inmiddels een jaar in werking…

lees meer

Ina Brouwer beantwoordt vragen over bangalijst

Ina Brouwer beantwoordt vragen over bangalijst 1920 1162 Ina Brouwer

Ina Brouwer is uitgebreid geïnterviewd door de Universiteitskrant Groningen. In dit interview beantwoordt Ina vragen over welke juridische…

lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens: wifi-tracker in winkelgebied in strijd met privacywetgeving

Autoriteit Persoonsgegevens: wifi-tracker in winkelgebied in strijd met privacywetgeving 150 150 Solange Drieshen

De Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: AP) verricht onderzoek in Nederland naar de wijze waarop persoonsgegevens worden verwerkt binnen zowel…

lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens eist (geldige) bewerkersovereenkomst bij uitbesteden van verwerking medische gegevens

Autoriteit Persoonsgegevens eist (geldige) bewerkersovereenkomst bij uitbesteden van verwerking medische gegevens 150 150 Solange Drieshen

Zorginstellingen mogen de verwerking van medische gegevens, zoals het inscannen van medische dossiers, uitbesteden aan een externe organisatie.…

lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens richt zich tot zorginstellingen inzake bescherming van patiëntgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens richt zich tot zorginstellingen inzake bescherming van patiëntgegevens 150 150 Solange Drieshen

De regelgeving rondom privacy is onlangs aanzienlijk aangescherpt. Zowel voor ondernemers als overheden die persoonsgegevens verwerken heeft een…

lees meer